Dürüst İlkeli Anında Haber - KOSOVAHABER

E Premte, 21 Shkurt 2020

Kultura osmane shpjegohet me poezi

E Shtunë 30 Mars 2013 10:21

Qendra Kulturore Turke Yunus Emre mbrëmë ka mbajtur debatin e radhës për letërsi. Prof. Dr. Ömür Ceylan nga Turqia përmes poezisë ka shpjeguar kulturën osmane.

Debati ka nisur me prezantimin e mysafirit nga ana e drejtorit të QKT Yunus Emre Türk në Prizren, Muharem Rahte, i cili pjesëmarrësve u ka uruar mirëseardhje.

Ndërsa Prof. Ceylan është shprehur i kënaqur që ndodhet në Ballkan, rajon ky që shqyhet me poetë të shumtë të dalluar.

Me kumtesën e tij dedikuar kulturës osmane të pasqyruar me poezi Prof. Ceylan, ka marrë shembuj nga Ballkani dhe Anadolli dhe ka bërë krahasime mes kulturës lindore dhe perëndimore.

 

Komento

500 Karakteriniz kaldi

Rregullat për komente

  1. Ju lutemi që të bëni përpjekje që komenti i juaj të përkoj me artikullin në fjalë.
  2. Gjatë komentimit ju lutemi që ti kushtoni kujdes edhe drejtshkrimit dhe gjuhës letrare.
  3. Gjithmonë mundohuni që të përdorni një stil më të butë.
  4. Nëse nuk i përmbaheni rregullave të sipërpërmendura atëherë redaktori i ueb faqes ka të drejtë që të mos e botoj komentin tuaj.