Dürüst İlkeli Anında Haber - KOSOVAHABER

E Hënë, 23 Shtator 2019

Botohet në gjuhën boshnjake libri i Agim Rifatit

E Premte 06 Shtator 2013 15:28

Libri me poezi për fëmijë i titulluar "Lundra prej letre" i autorit Agim Rifat Yeseren është botuar në gjuhën boshnjake.  Lajmi për botimin e librit është publikuar edhe në portalet në gjuhën boshnjake.

Ky është libri i parë i Rifatit që botohet në gjuhën boshnjake.

Në fjalën hyrëse akademiku boshnjak, Alija Džogović, tërheq vërejtjen se Agim Rifat njëjtë sikurse në gjuhën turke ashtu edhe në gjuhën boshnjake shkruan poezi me butësi, bazuar në botën dhe imagjinatën e fëmijëve. 

Autori i librit, Agim Rifat ka theksuar se ideja për botimin e librit ka lindur gjatë kontakteve të ngushta me krijuesit boshnjakë dhe se shpreson se do të sjellë një frymë të re të letërsisë për fëmijë.


 

Komento

500 Karakteriniz kaldi

Rregullat për komente

  1. Ju lutemi që të bëni përpjekje që komenti i juaj të përkoj me artikullin në fjalë.
  2. Gjatë komentimit ju lutemi që ti kushtoni kujdes edhe drejtshkrimit dhe gjuhës letrare.
  3. Gjithmonë mundohuni që të përdorni një stil më të butë.
  4. Nëse nuk i përmbaheni rregullave të sipërpërmendura atëherë redaktori i ueb faqes ka të drejtë që të mos e botoj komentin tuaj.