Dürüst İlkeli Anında Haber - KOSOVAHABER

E Shtunë, 25 Janar 2020

Kiziltug mahnit publikun në Prizren

E Shtunë 19 Prill 2014 14:30

Në Qendrën Kulturore Turke Yunus Emre në kuadër të ciklit të debateve është organizuar diskutimi me të ftuarin Firat Kiziltug, mbi historinë e muzikës turke.

Ai ka paraqitur njohuritë e tij nga kjo fushë dhe i është përgjigjur interesimit të publikut.

Shkrimtari, poeti dhe kompozitori nga Turqia, Firat Kiziltug ka mahnitur publikun e pranishëm edhe me ekzekutimin e veprave muzikore turke. 

Ai ka shpjeguar të kaluarën e muzikës turke në mënyrë të gjerë si dhe ndikimin që ka pas ajo edhe në vendet tjera. Kiziltug ka vënë në pah rëndësinë e muzikës në shoqëri, duke shpjeguar se muzikantë të mirë rrallë krijohen, derisa sipas tij baza për këtë është edukimi në familje.


 

Komento

500 Karakteriniz kaldi

Rregullat për komente

  1. Ju lutemi që të bëni përpjekje që komenti i juaj të përkoj me artikullin në fjalë.
  2. Gjatë komentimit ju lutemi që ti kushtoni kujdes edhe drejtshkrimit dhe gjuhës letrare.
  3. Gjithmonë mundohuni që të përdorni një stil më të butë.
  4. Nëse nuk i përmbaheni rregullave të sipërpërmendura atëherë redaktori i ueb faqes ka të drejtë që të mos e botoj komentin tuaj.