Dürüst İlkeli Anında Haber - KOSOVAHABER

E Diel, 26 Janar 2020

Urime Nata e Beratit

E Hënë 01 Qershor 2015 16:57

Sonte shënohet nata e madhe e Beratit.

Nata e beratit është nata e pesëmbëdhjetë e muajit Shaban. D.m.th. është nata pas mbarimit të ditës 14 e cila lidhet për të pesëmbëdhjetën. Allahu xh.sh kur deshi të krijojë njerëzimin mbi sipërfaqen e tokës, prej këtyre çdo gjë që pat për t’u bër brenda një viti i lajmëroi në këtë natë melajqet.

Allahu xh.sh. çdo vepër që do të punohet brenda një viti, ua lajmëroi melajqeve në këtë natë. Resulullahu s.a.v në këtë natë, ka bërë ibadet dhe lutje të shumta.

Është mirë që pjesa më e madhe apo e tëra e muajit shaban të agjërohet. 

 

Komento

500 Karakteriniz kaldi

Rregullat për komente

  1. Ju lutemi që të bëni përpjekje që komenti i juaj të përkoj me artikullin në fjalë.
  2. Gjatë komentimit ju lutemi që ti kushtoni kujdes edhe drejtshkrimit dhe gjuhës letrare.
  3. Gjithmonë mundohuni që të përdorni një stil më të butë.
  4. Nëse nuk i përmbaheni rregullave të sipërpërmendura atëherë redaktori i ueb faqes ka të drejtë që të mos e botoj komentin tuaj.