Dürüst İlkeli Anında Haber - KOSOVAHABER

E Diel, 26 Janar 2020

Shtatë fajdexhinjve nga Prizreni u caktohet një muaj paraburgim

E Hënë 01 Qershor 2015 19:35

Departamenti për Krime të Rënda i Gjykatës Themelore të Prizrenit ka vendosur një muaj paraburgim ndaj të pandehurve T.K, K.K, Gj.K, Gj.K, M.K nga Sërbica e Epërme e Prizrenit, B.B nga Prizreni, dhe B.O nga fshtai Zhur.

Ata dyshohen se kanë kryer veprën penale të fajdeve, organizim i skemave piramidale dhe bixhozit të kundërligjshëm dhe mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve.

“Të pandehurit do të mbahen në paraburgim në kohëzgjatje prej një muaji, i cili do të llogaritet prej kohës së ndalimit, data 28.05.2015 në ora 10:00 dhe do të zgjasë deri me datën 28.06.2015”, thotë zëdhënësja e gjykatës, Afërdita Kicaj.

Gjyqtarja e Procedurës Paraprake e miratoi kërkesën e Prokurorisë Themelore të Prizrenit e cila kërkoi mbajtjen në paraburgim të pandehurve.

“Të pandehurit dyshohen për shkelje të Kodit Penal, se në periudhën kohore prej vitit 2010 e gjer në vitin 2015, në bashkëveprim me të pandehurit e tjerë, i kërkojnë me qëllim të përfitimit material duke e ditur pozitën e vështirë ekonomike financiare të dëmtuarit P.G. dhe të tjerëve, duke e pasur parasysh mënyrën e kryerjes së veprës penale, pasojat të cilat mund të shkaktojnë dëm të mëdha shoqërore tek personat tek familjet e tyre, rrezikun se të njëjtit mund ta përsërisin veprën penale, duke e pasur parasysh se të njëjtit janë të njohur për gjykatën dhe janë recidivist të këtyre veprave penale, Gjykata Themelore e Prizrenit iu caktoj paraburgimin në kohëzgjatje prej një muaji”, thotë Kicaj. /PrizrenPress.com/

Komento

500 Karakteriniz kaldi

Rregullat për komente

  1. Ju lutemi që të bëni përpjekje që komenti i juaj të përkoj me artikullin në fjalë.
  2. Gjatë komentimit ju lutemi që ti kushtoni kujdes edhe drejtshkrimit dhe gjuhës letrare.
  3. Gjithmonë mundohuni që të përdorni një stil më të butë.
  4. Nëse nuk i përmbaheni rregullave të sipërpërmendura atëherë redaktori i ueb faqes ka të drejtë që të mos e botoj komentin tuaj.