Dürüst İlkeli Anında Haber - KOSOVAHABER

E Premte, 13 Dhjetor 2019

Lata, Remi e Mehmeti: Jemi të pafajshëm

E Enjte 30 Korrik 2015 10:53

Tre eprorët e lartë të ish-Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK), nga Zona Operative e Llapit, Rrustem Mustafa, Latif Gashi e Nazif Mehmeti, deklaruan se nuk kanë bërë krime gjatë luftës së vitit 1998-1999.

Ata këto dëshmi i paraqitën, të mërkurën, në Gjykatën e Apelit në Prishtinë, ku është mbajtur seanca gjyqësore e shkallës së dytë. Seanca është mbajtur pas ankesave të parashtruara nga mbrojtësit e të pandehurve në lidhje me aktgjykimin fajësues të shpallur nga Gjykata Themelore në Prishtinë, në qershor të 2013-s.

Kjo e fundit i kishte shpallur fajtorë që të tretë me arsyetimin se i kanë trajtuar në mënyrë çnjerëzore të ndaluarit në Llapashticë, i kanë torturuar, ua kanë cenuar integritetin trupor, etj.

Për këtë vepër penale, që ka qenë pika e tetë e aktakuzës fillestare, si dhe bazuar në një vendim të mëhershëm që e ka marrë formën e prerë Latif Gashi në 2013-n është dënuar me një dënim unik prej gjashtë vjetësh, Rrustem Mustafa ishte dënuar me katër vjet, ndërsa Nazif Mehmeti me tri vjet heqje lirie. /Zëri/

Komento

500 Karakteriniz kaldi

Rregullat për komente

  1. Ju lutemi që të bëni përpjekje që komenti i juaj të përkoj me artikullin në fjalë.
  2. Gjatë komentimit ju lutemi që ti kushtoni kujdes edhe drejtshkrimit dhe gjuhës letrare.
  3. Gjithmonë mundohuni që të përdorni një stil më të butë.
  4. Nëse nuk i përmbaheni rregullave të sipërpërmendura atëherë redaktori i ueb faqes ka të drejtë që të mos e botoj komentin tuaj.