Dürüst İlkeli Anında Haber - KOSOVAHABER

E Premte, 13 Dhjetor 2019

Kosovarët gjatë majit vetëm 51 kërkesa për azil në Austri

E Premte 31 Korrik 2015 11:30

Në gjysmën e parë të këtij, shteti i Austrisë ka pranuar 28.311 kërkesa për azil, e cila gjë është më shumë se sa në vitet paraprake, njoftoi sot Ministria e Brendshme e këtij vendi.

Gjersa në gjysmën e parë të vitit të kaluar janë paraqitur 1200-1700, numri i kërkesave nga janari është rritur në më shumë se katërmijë, transmeton Telegrafi.

Sipas të dhënave të tanishme, gjersa në muajin janar më shumë se njëmijë kosovarë kanë aplikuar për statusin e azilantit, në muajin maj janë bërë vetëm 51 të tilla.

Në këtë ulje drastike të numrit të qytetarëve të Kosovës për statusin e azilit ka ndikuar masat e marra nga Ministria e Punëve të Brendshme të Austrisë, e cila ka përshpejtuar shqyrtimin e kërkesave për azil nga vendet e treta të sigurta, por edhe fushata e shtetit austriak se nuk ka asnjë mundësi të marrin statusin e azilantit shtetasit e Kosovës.

Ndryshe, më shumë se gjysma e kërkesave për azil vijnë nga Siria dhe Afganistani.

Në gjashtë muajt e parë të këtij viti rreth 7.700 sirianë, 5749 afganë dhe 3.806 irakianë kanë aplikuar për azil në Austri. /Telegrafi/

Komento

500 Karakteriniz kaldi

Rregullat për komente

  1. Ju lutemi që të bëni përpjekje që komenti i juaj të përkoj me artikullin në fjalë.
  2. Gjatë komentimit ju lutemi që ti kushtoni kujdes edhe drejtshkrimit dhe gjuhës letrare.
  3. Gjithmonë mundohuni që të përdorni një stil më të butë.
  4. Nëse nuk i përmbaheni rregullave të sipërpërmendura atëherë redaktori i ueb faqes ka të drejtë që të mos e botoj komentin tuaj.