Dürüst İlkeli Anında Haber - KOSOVAHABER

E Premte, 20 Prill 2018

Regjistrimi i popullsisë në Kosovë nga 1 - 15 prill 2011

E Hënë 01 Nëntor 2010 14:00

Regjistrimit i popullsisë në Kosovë tashmë ka një datë të caktuar. Nga 1 deri më 15 prill, ky proces pritet të zhvillohet në tërë territorin e Kosovës.
Ajo që është pjesë e udhëheqjes së procesit, ministrja e Administratës Publike, Edita Tahiri, në një intervistë për KTV-në ka thënë se kriza institucionale në vend nuk do të pengojë regjistrimin e popullsisë.

Madje, për këtë çështje, ajo i ka dërguar një letër presidentit në detyrë, Jakup Krasniqit, të cilit i kërkon që në çdo vendim të ardhshëm të kihen parasysh datat e përcaktuar ndërkombëtarisht për regjistrimin e popullsisë.

Me miratimin e Ligjit për Regjistrimin e Popullsisë nga Kuvendi i Kosovës, është precizuar edhe përmbajtja e formularit. Por, formulari do të ketë edhe një listë suplementare, që e plotësojnë qytetarët, familjarët e të cilëve jetojnë jashtë Kosovës. Kryesisht do të përdoren dy gjuhë zyrtare, shqip dhe ajo serbe, ndërsa në pjesët e Kosovës ku përqindja e komuniteteve të tjera pakicë është më e madhe se 5%, do të përdoret edhe gjuha e komunitetit përkatës.

Kostoja e këtij projekti sillet rreth 11 milionë euro, ndërsa deri tash janë siguruar 3.9 milionë nga Qeveria e Kosovës dhe 2.5 milionë nga BE-ja, ndërkaq pjesa tjetër pritet të sigurohet nga donacionet të tjera.

Komento

500 Karakteriniz kaldi

Rregullat për komente

  1. Ju lutemi që të bëni përpjekje që komenti i juaj të përkoj me artikullin në fjalë.
  2. Gjatë komentimit ju lutemi që ti kushtoni kujdes edhe drejtshkrimit dhe gjuhës letrare.
  3. Gjithmonë mundohuni që të përdorni një stil më të butë.
  4. Nëse nuk i përmbaheni rregullave të sipërpërmendura atëherë redaktori i ueb faqes ka të drejtë që të mos e botoj komentin tuaj.

 

shpendi02.11.2010 10:37:57Moti ja ka nis kjo bisede per regjistrimin e popullsise. Une u plaka tu prit mem regjistru
100%