Dürüst İlkeli Anında Haber - KOSOVAHABER

E Shtunë, 29 Shkurt 2020

190 nxënës turq të regjistruar në klasat e para

E Hënë 08 Shtator 2014 15:13

Në ditën e parë të vitit shkollor 2014-2015 përderisa është bërë grumbullimi i informatave në lidhje me nxënësit e komunitetit turk të regjistruar në klasat e para ka dalë në pah përsëri çështja e regjistrimit me vonesë të fëmijëve në shkolla nga ana e prindrve të tyre. Ndonëse regjistrimi ka nisur që nga prilli, një pjesë e prindrve regjistrimin e fëmijëve të tyre në shkolla e kanë realizuar pas fillimit të vitit shkollor.

Megjithëkëtë në nivel të Kosovës, mësimi ka nisur mbarë në të gjitha shkollat me paralele turke dhe librat shkollorë janë ndarë falas.

Hulumtimi lidhur me numrin e nxënësve të regjistruar për mësimin në gjuhën turke në klasat e para ka nxjerrë këto të dhëna:

Prizren:    
Motra Qiriazi-          37
Emin Duraku-             23
Mustafa Bakiu-           11
Matija Logoreci-       14
Abdyl Frashëri-         9
Dardania-                  2


Mamushë:
Anadolli-                    70

Prishtinë:
Elena Gjika-                 15

Gjilan:
Musa Zajmi-                 0

Mitrovicë:
Anton Zako Çajupi-      3

Dobërçan:
Nazim Hikmet-            6 

Komento

500 Karakteriniz kaldi

Rregullat për komente

  1. Ju lutemi që të bëni përpjekje që komenti i juaj të përkoj me artikullin në fjalë.
  2. Gjatë komentimit ju lutemi që ti kushtoni kujdes edhe drejtshkrimit dhe gjuhës letrare.
  3. Gjithmonë mundohuni që të përdorni një stil më të butë.
  4. Nëse nuk i përmbaheni rregullave të sipërpërmendura atëherë redaktori i ueb faqes ka të drejtë që të mos e botoj komentin tuaj.