Dürüst İlkeli Anında Haber - KOSOVAHABER

E Hënë, 23 Shtator 2019

Chiti: Kosova vend i sigurt, por i izoluar në Evropë

E Shtunë 19 Shtator 2015 13:00

Situata e sigurisë në Kosovë vlerësohet e qetë, por i izoluar për qytetarët në lëvizjen e lirë për në vendet e Bashkimit Evropian

Kështu ka vlerësuar kryesuesi i delegacionit të senatorëve të Italisë në Komisionin për Politika të BE-së, Vaninno Chiti i cili theksoi se nuk e di as periudhën kohore se kur Kosova do ta fitojë të drejtën për liberalizim të vizave.
Chiti së abshku me senatorë, përfaqësues të KFOR-it dhe EULEX-it kanë prezantuar të arriturat e misioneve të tyre në Kosovë, sot pasdite në ambasadën e Italisë në Prishtinë.

Senatori Chiti tha se sa i përket rolit të EULEX-it, përkundër sfidave më të cilat është përballur, duhet të vlerësohet puna e këtij misioni si pozitive.
Kryesuesi i delegacionit Chiti tha se është normale që ka defekte dhe duhet të tejkalohen, mirëpo sipas tij duhet të përmendet edhe ana pozitive që është bërë nga Italia në shërbimin e këtij vendi. Sipas tij, e gjithë forca politike në Itali shprehin bindjen se Kosova duhet të integrohet në BE sa më parë.

Kurse i pyetur nga mediat se kur Kosova mund ta ketë liberalizimin e vizave, senatori Chiti tha se nuk e di kur do ndodhë kjo, mirëpo ka përmendur angazhimin e shtetit të tij për të ndihmuar Kosovën në këtë cështje.
Ndërsa, lidhur me sigurinë e vendit tonë, senatori deklaroi se Kosova është me rëndësi që nuk ka luftë civile.
Kurse, ai ndër të tjera tha se Kosova që nga prilli i këtij viti ka arritur marrëveshje shumë të rëndësishme për shtetin e Kosovës.
Edhe ambasadori i Italisë në Prishtinë, Andreas Ferrarese gjatë fjalimit të tij ka prezantuar para senatorëve të gjithë zyrtarët italian të cilët po kontribuojnë si në EULEX, KFOR etj. Sipas tij, puna e tyre zyrtare vlerësohet e lartë këtu në Kosovë.

Komento

500 Karakteriniz kaldi

Rregullat për komente

  1. Ju lutemi që të bëni përpjekje që komenti i juaj të përkoj me artikullin në fjalë.
  2. Gjatë komentimit ju lutemi që ti kushtoni kujdes edhe drejtshkrimit dhe gjuhës letrare.
  3. Gjithmonë mundohuni që të përdorni një stil më të butë.
  4. Nëse nuk i përmbaheni rregullave të sipërpërmendura atëherë redaktori i ueb faqes ka të drejtë që të mos e botoj komentin tuaj.