Dürüst İlkeli Anında Haber - KOSOVAHABER

E Diel, 26 Janar 2020

Jashari: Nuk garantojmë që protesta do të jetë e qetë

E Hënë 28 Shtator 2015 14:34

Kryetari i Shoqatës së Familjeve të Dëshmorëve të luftës së UÇK-së, Xhavit Jashari, në një intervistë për KALLXO.com, tha se fëmijët e kategorive të dala nga lufta e UÇK-së janë më të privilegjuar sesa fëmijët e tjerë në Kosovë, prandaj kur është çështja te regjistrimi i tyre në Universitetin e Prishtinës, nuk duhet barazuar me të tjerët.

Sipas tij, ky privilegj u takon atyre në bazë të ligjeve në Kosovë, të cilat janë miratuar por ende nuk po zbatohen.

“Nuk janë të barabartë. Nuk është e njëjtë sikurse një fëmijë ta përjetojë luftës, sikur një djalë që ka thënë ‘babi ma hiq nga televizori se s’mund të shoh pamje të tilla kah luftojnë njerëzit dhe kah vriten njerëzit”, tha Jashari në intervistën për KALLXO.com.

Komento

500 Karakteriniz kaldi

Rregullat për komente

  1. Ju lutemi që të bëni përpjekje që komenti i juaj të përkoj me artikullin në fjalë.
  2. Gjatë komentimit ju lutemi që ti kushtoni kujdes edhe drejtshkrimit dhe gjuhës letrare.
  3. Gjithmonë mundohuni që të përdorni një stil më të butë.
  4. Nëse nuk i përmbaheni rregullave të sipërpërmendura atëherë redaktori i ueb faqes ka të drejtë që të mos e botoj komentin tuaj.