Dürüst İlkeli Anında Haber - KOSOVAHABER

E Shtunë, 18 Shtator 2021

Serbisë i lejohet t’i furnizojë gjithë kosovarët me energji

E Marte 08 Shtator 2015 12:13

Secilit kosovar do t’i krijohet mundësia të lidhë kontratë me operatorin shtetëror të Serbisë për furnizim me energji elektrike. Licenca që do të marrë do të vlejë për gjithë territorin e shtetit.

Nëpërmjet marrëveshjes së fundit, Kosova ka pranuar ta lejojë Elektroekonominë e Serbisë (EPS) për të krijuar një kompani të saj për furnizimin në Kosovë. Marrëveshja parasheh që të jetë vetë EPS-ja ajo që dorëzon dokumentet në Agjencinë për Regjistrimin e Bizneseve në Kosovë, nëpërmjet të së cilës aplikohet për regjistrim. Madje me marrëveshje është precizuar edhe emri i kësaj kompanie – quhet “ElektroSever”, shkruan sot “Koha Ditore”.

Aplikimi është bërë të premten dhe certifikata e regjistrimit pritet të lëshohet brenda 7 ditëve. Po të premten Qeveria e Serbisë ka dhënë pëlqimin për themelimin e “ElektroSever”, ndërsa Këshilli Ekzekutiv i EPS-së e ka emëruar Boban Novakoviqin drejtor të saj. /Telegrafi/

Komento

500 Karakteriniz kaldi

Rregullat për komente

  1. Ju lutemi që të bëni përpjekje që komenti i juaj të përkoj me artikullin në fjalë.
  2. Gjatë komentimit ju lutemi që ti kushtoni kujdes edhe drejtshkrimit dhe gjuhës letrare.
  3. Gjithmonë mundohuni që të përdorni një stil më të butë.
  4. Nëse nuk i përmbaheni rregullave të sipërpërmendura atëherë redaktori i ueb faqes ka të drejtë që të mos e botoj komentin tuaj.