Dürüst İlkeli Anında Haber - KOSOVAHABER

E Shtunë, 18 Shtator 2021

Zbritja e TVSH-së nuk ka ulur çmimin e bukës

E Enjte 17 Shtator 2015 12:47

Zbritja e TVSH-së në 8% nga 16% sa ka qenë më herët për bukë, nuk ka ndikuar fare në zbritjen e çmimit të bukës. Thuajse në të gjitha furrat në vend çmimi i bukës vazhdon të jetë i njëjtë sikurse më parë, nga 30 deri në 35 centë për një bukë prej rreth 400 gramësh.

Drejtuesit e Shoqatës së Mullisëve të Kosovës thonë se çmimin e grurit e kanë zbritur për 6 centë, kurse atë të miellit për 2 centë për kilogram. Por, kjo ulje e çmimeve të grurit dhe miellit në tregun e Kosovës nuk ka ndikuar fare që furrtarët e bukës ti lirojnë çmimet e produkteve të tyre.

Ende një bukë në furrat e Prishtinës shitet nga 30 deri në 35 centë.

Derisa furrtarët ankohen se lirimi i një kilogrami miell prej 3 centësh nuk është i mjaftueshëm që të zbresin çmimin e bukës, mullistët thonë se miellin zakonisht e shesin në dyqane e jo në furra të bukës. /Zëri/Telegrafi/

Komento

500 Karakteriniz kaldi

Rregullat për komente

  1. Ju lutemi që të bëni përpjekje që komenti i juaj të përkoj me artikullin në fjalë.
  2. Gjatë komentimit ju lutemi që ti kushtoni kujdes edhe drejtshkrimit dhe gjuhës letrare.
  3. Gjithmonë mundohuni që të përdorni një stil më të butë.
  4. Nëse nuk i përmbaheni rregullave të sipërpërmendura atëherë redaktori i ueb faqes ka të drejtë që të mos e botoj komentin tuaj.