Dürüst İlkeli Anında Haber - KOSOVAHABER

E Hënë, 26 Tetor 2020

Fryma e Kosovës në Stamboll

E Mërkurë 19 Dhjetor 2012 14:11

CCK është një festival i cili sjell së bashku forma të ndryshme arti, si film, muzikë, prezantim dhe debat, për të mbledhur një përzgjedhje të artistëve më kryesorja, aktivistë, muzikantë, teoricienëve të shtetit më të ri të Evropës, me qëllim për të përfaqësuar vlerat e saj përmes kulturës, si dhe të krijojë një platformë për bashkëveprimin e skenave të vendeve përkatëse.

Festivali mbahet në Stamboll më 27, 28 dhe 29 dhjetor.

Programi i festivalit:

27 dhjetor 2012 – Enjte

19:00 – Energy Museum – Santralistanbul // Hapja e festivalit dhe ekspozites

(Artistët: Alban Muja, Anita Baraku, Dren Maliqi, Driton Hajredini, Genc Kadriu, Jakup Ferri, Lulzim Zeqiri, Majlinda Hoxha, Venera Mustafa and Vigan Nimani)

22:00 – ROXY CLUB Stamboll // Live : Grupi Gazmor, Shpat Deda & Friends, DJ His Mother

28 dhjetor 2012

12:00 – Muzeu Pera // Kontradiktat e Identitetit Kosovar (pjesëmarrës: Sezgin Boynik & Shkelzen Maliqi)

14:00 – Muzeu Pera // Transformimi urban dhe qyteti historik i Prizrenit (Panelistë: Aliriza Arenliu, Eli Gashi, Gjejlane Hoxha dhe Kerem Koramaz)

16:00 – Muzeu Pera// Kosovo 2.0: Transformimi i medias (Besa Luci)

20:00 – Salla koncertale Cemal Reşit Rey  // koncert solistik, Petrit Çeku ([email protected] )

29 dhjetor 2012

12:00 – Istanbul Modern | Muzeu i Arteve Moderne Stamboll// Dokufest dhe Prizreni (Veton Nurkollari)

14:00 – Istanbul Modern // Shfaqja e filmave: Shkurtë e Shqip
(Si Qeni n'Rrush, Kolona, Mur, I kujt eshte flamuri?, Porteti i Humbur and Nusja Jone)

17:00 – Istanbul Modern// Bisedw me: Sislej Xhafa

20:00 – Pera Caffe // Live: Trio of Love & Gipsy Groove

Komento

500 Karakteriniz kaldi

Rregullat për komente

  1. Ju lutemi që të bëni përpjekje që komenti i juaj të përkoj me artikullin në fjalë.
  2. Gjatë komentimit ju lutemi që ti kushtoni kujdes edhe drejtshkrimit dhe gjuhës letrare.
  3. Gjithmonë mundohuni që të përdorni një stil më të butë.
  4. Nëse nuk i përmbaheni rregullave të sipërpërmendura atëherë redaktori i ueb faqes ka të drejtë që të mos e botoj komentin tuaj.