Dürüst İlkeli Anında Haber - KOSOVAHABER

E Marte, 07 Korrik 2020

Festa e Pranverës - Daltulum nuk po harrohet

E Premte 15 Mars 2013 12:56

Festa tradicionale e pranverës në Prizren - Daltulumi nuk po harrohet dhe ndonëse me modesti po shënohet nga viti në vit. Sikurse në vitet e fundit edhe dje është shënuar kjo festë duke shkuar në maje të Daltulumit, ku janë cakëruar vezët e ziera.

Dy gardianët e dokeve dhe zakoneve turke në Prizren, Aluş Nuş dhe Raif Vırmiça, bashkë me të rinjtë e kanë shënuar këtë festë pranvere.

Në këtë link mund të gjendet dokumentari për këtë festë:
http://www.youtube.com/ëatch?v=8OyYH9_BEng&feature=youtu.be 

Komento

500 Karakteriniz kaldi

Rregullat për komente

  1. Ju lutemi që të bëni përpjekje që komenti i juaj të përkoj me artikullin në fjalë.
  2. Gjatë komentimit ju lutemi që ti kushtoni kujdes edhe drejtshkrimit dhe gjuhës letrare.
  3. Gjithmonë mundohuni që të përdorni një stil më të butë.
  4. Nëse nuk i përmbaheni rregullave të sipërpërmendura atëherë redaktori i ueb faqes ka të drejtë që të mos e botoj komentin tuaj.