Dürüst İlkeli Anında Haber - KOSOVAHABER

E Diel, 31 Maj 2020

Ka ndërruar jetë Behice Pakashtica, artiste në ish-Radio Prishtinë

16 Shkurt 2014 12:13

Ka ndërruar jetë Behice Pakashtica, artiste në ish-Radio Prishtinë nga viti 1953 deri në vitin 1961. Gjatë kësaj kohe ajo kishte punuar si mësuese edhe në shkollën Meto Bajraktari. Në vitin 1954 në Zagreb kishte fituar vendin e parë në një garë të këndimit. Ndërsa në vitin 1961 bashkë me familjen është shpërngulur në Turqi, ku është martuar dhe ka pasur tre fëmijë.

Deri në fund të jetës nuk është ndarë nga kënga. Ajo ka ndërruar jetë më 14 shkurt në Stamboll. Albumet e shumta në arkivat e radios janë trashëgimia që ka lënë ajo.


 
 

Komento

500 Karakteriniz kaldi

Rregullat për komente

  1. Ju lutemi që të bëni përpjekje që komenti i juaj të përkoj me artikullin në fjalë.
  2. Gjatë komentimit ju lutemi që ti kushtoni kujdes edhe drejtshkrimit dhe gjuhës letrare.
  3. Gjithmonë mundohuni që të përdorni një stil më të butë.
  4. Nëse nuk i përmbaheni rregullave të sipërpërmendura atëherë redaktori i ueb faqes ka të drejtë që të mos e botoj komentin tuaj.