Dürüst İlkeli Anında Haber - KOSOVAHABER

E Enjte, 19 Maj 2022

Kultura turke zbret në Prizren nëpërmjet 'Karvani i Ballkanit'

E Enjte 17 Shtator 2015 17:09

Në kuadër të projektit i cili ka për qëllim ta promovojë kulturën turke në Ballkan do të ekzekutohen artet tradicionale turke si kaligrafia, ebru, punime të bakrit dhe të xhamit

“Karvani i Ballkanit” që do të realizohet me bashkëpunim të Yunus Emre Enstitüsü dhe Komunës Kyçykçekmexhe të Stambollit me datën 18 Shtator do të takohet me qytetarët kosovar. Në kuadër të projektit i cili ka për qëllim ta promovojë kulturën turke në Ballkan do të ekzekutohen artet tradicionale turke si kaligrafia, ebru, punime të bakrit dhe të xhamit.

Përpos kësaj poashtu edhe shfaqjet e kukullave në hije, vallet folklorike të rajoneve të Detit të Zi dhe Anadollisë do të takohen me shikuesit.“Karvani i Ballkanit” i cili ia filloi rrugëtimit nga Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Mali i Zi dhe Serbia, do ta përfundojë rrugëtimin në qytetin e bukur të Kosovës, në Prizren./KultPlus.com/ 

Komento

500 Karakteriniz kaldi

Rregullat për komente

  1. Ju lutemi që të bëni përpjekje që komenti i juaj të përkoj me artikullin në fjalë.
  2. Gjatë komentimit ju lutemi që ti kushtoni kujdes edhe drejtshkrimit dhe gjuhës letrare.
  3. Gjithmonë mundohuni që të përdorni një stil më të butë.
  4. Nëse nuk i përmbaheni rregullave të sipërpërmendura atëherë redaktori i ueb faqes ka të drejtë që të mos e botoj komentin tuaj.