Dürüst İlkeli Anında Haber - KOSOVAHABER

E Hënë, 01 Qershor 2020

Disa profesorë të Mjekësisë mbesin pa paga

E Shtunë 02 Maj 2015 11:58

Mbi njëzet profesorë të Fakultetit të Mjekësisë (FM), që njëkohësisht janë edhe drejtorë të klinikave në QKUK, kanë mbetur pa pagat e Rektoratit të UP-së.

Kjo po ndodh për shkak se Rektorati ka nxjerrë një vendim që ua pamundëson atyre të marrin pagë të plotë nga Fakulteti derisa janë drejtorë në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës (QKUK).

Profesorët janë ankuar në këtë vendim, duke kërkuar pagesën e plotë, pasi ata thonë se pagën në QKUK e kanë dytësore.

Por, Rektorati nuk ka marrë parasysh këtë vendim, pasi, sipas zyrtarëve të UP-së, është jologjike që një udhëheqës i një institucioni të ketë pagë sekondare. /zeri/

Komento

500 Karakteriniz kaldi

Rregullat për komente

  1. Ju lutemi që të bëni përpjekje që komenti i juaj të përkoj me artikullin në fjalë.
  2. Gjatë komentimit ju lutemi që ti kushtoni kujdes edhe drejtshkrimit dhe gjuhës letrare.
  3. Gjithmonë mundohuni që të përdorni një stil më të butë.
  4. Nëse nuk i përmbaheni rregullave të sipërpërmendura atëherë redaktori i ueb faqes ka të drejtë që të mos e botoj komentin tuaj.