Dürüst İlkeli Anında Haber - KOSOVAHABER

E Diel, 12 Korrik 2020

Kosovarët shesin spermë dhe vezore në Maqedoni

E Marte 19 Maj 2015 09:26

Mjekëve kosovarë u është ofruar një mundësi për të përfituar para të majme jashtligjshëm nga referimi për “dhurim” të spermës së kosovarëve përmes një bashkëpunimi, që profesionistëve shëndetësorë ua ka ofruar klinika për IVF “Newborn Clinic” me seli në Shkup të Maqedonisë.

Ndonëse ligjet në fuqi të Kosovës parashohin masa të ashpra për kompensim në këtë veprimtari, spitali maqedonas ka ofertuar një numër të madh të mjekëve kosovarë, kryesisht gjinekologë.

Përmes një shkrese të shkruar në gjuhën shqipe, me shumë gabime logjike dhe drejtshkrimore, të cilën ka arritur ta sigurojë gazeta “Zëri” nga burimet e veta, stafi mjekësor profesional inkurajohet që të dërgojnë pacientë të interesuar për “dhurimin” e spermës, qelizave vezë, si dhe për kryerjen e procedurave të fekondimit artificial, të njohura si IVF.

Në këtë shkresë, e cila është e nëshkruar nga drejtori mjekësor i “Newborn Clinic”, Birol Aydin, iu bëhet me dije mjekëve kosovarë që për çdo pacient të interesuar për dhurimin e spermës, mjekëve që referojnë pacientët iu jepen nga 250 euro.

Komento

500 Karakteriniz kaldi

Rregullat për komente

  1. Ju lutemi që të bëni përpjekje që komenti i juaj të përkoj me artikullin në fjalë.
  2. Gjatë komentimit ju lutemi që ti kushtoni kujdes edhe drejtshkrimit dhe gjuhës letrare.
  3. Gjithmonë mundohuni që të përdorni një stil më të butë.
  4. Nëse nuk i përmbaheni rregullave të sipërpërmendura atëherë redaktori i ueb faqes ka të drejtë që të mos e botoj komentin tuaj.