Dürüst İlkeli Anında Haber - KOSOVAHABER

E Premte, 14 Maj 2021

Kushte jonjerëzore për refugjatët kosovarë në Austri

E Shtunë 15 Gusht 2015 10:53

​Organizata për të drejtat e njeriut “Amnesty International” (AI) ka kritikuar Austrinë për kushtet jonjerëzore në kampin e refugjatëve në Traiskirshen, në afërsi të Vjenës.

Sipas organizatës, rreth 1 500 persona flenë në qiell të hapur, ndërsa refugjatët rrezikojnë të sëmurën, për shkak të kushteve të rënda higjienike.

Sipas AI-s, në mesin e refugjatëve ka kosovarë, sirianë dhe afganë.

Ministria e Brendshme ka reaguar, duke thënë se qeveria është duke punuar që të përmirësojë kushtet.

Sipas tyre, vendi është duke u ballafaquar me një situatë aspak normale, pasi numri i personave që po kërkojnë azil është gjithnjë në rritje.

Kreu i degës austriake të “Amnesty International”, Heinz Pazelt, deklaroi për BBC-në se kushtet në qendrën e Traiskirshenit ishin të turpshme, sidomos për një vend të pasur sikurse Austria.

Pazelt tha se ka shumë fëmijë për të cilët nuk kujdeset askush. “Ata janë atje të vetëm dhe u duhet të mbijetojnë. Ata janë të fundit që marrin ushqimin, dhe kjo është një shkelje e konventës së të drejtave të fëmijëve”, u shpreh ai.

Në raportin e AI-së, thuhet se shumë probleme do të zgjidheshin në rast se do të kishte bashkëpunim më të mirë mes qeverisë dhe autoriteteve lokale. 

Komento

500 Karakteriniz kaldi

Rregullat për komente

  1. Ju lutemi që të bëni përpjekje që komenti i juaj të përkoj me artikullin në fjalë.
  2. Gjatë komentimit ju lutemi që ti kushtoni kujdes edhe drejtshkrimit dhe gjuhës letrare.
  3. Gjithmonë mundohuni që të përdorni një stil më të butë.
  4. Nëse nuk i përmbaheni rregullave të sipërpërmendura atëherë redaktori i ueb faqes ka të drejtë që të mos e botoj komentin tuaj.