Dürüst İlkeli Anında Haber - KOSOVAHABER

E Premte, 14 Maj 2021

'Përjashtohet' EULEX-i: Ja kush i kryen arrestimet e Speciales

E Shtunë 15 Gusht 2015 12:31

Kërkesat nga Gjykata Speciale për bashkëpunim me institucionet e Kosovës, konsiderohen si urdhra të prerë që kërkohen të respektohen me përpikëri të veçantë.

Në kapitullin e 7-të Ligjit për Dhomat e Specializuara, saktësisht në nenin 53, thuhet se bashkëpunimi i institucioneve të Kosovës me këtë Gjykatë është i domosdoshëm.

“Të gjitha subjektet dhe personat në Kosovë bashkëpunojnë me Dhomat e Specializuara dhe pa vonesë e respektojnë çdo kërkesë për asistencë ose urdhrat apo vendimet e dhëna nga Dhomat e Specializuara apo Zyra e Prokurorit të Specializuar…”!

Kësaj kërkese i është përgjigjur në mënyrë pozitive ministri i Punëve të Brendshme të Kosovës, Skender Hyseni, i cili ka thënë se të gjitha organet e rendit dhe drejtësisë në Kosovë, janë të gatshme për bashkëpunim për urdhrat që do t’u kërkohen nga Gjykata Speciale.

Se Policia e Kosovës do t’i kryejë këto arrestime, këtë e thotë edhe zëdhënësi Baki Kelani. Ndërsa, EULEX-i është përjashtuar qoftë për arrestime apo hetime. /Tribuna Channel/

Komento

500 Karakteriniz kaldi

Rregullat për komente

  1. Ju lutemi që të bëni përpjekje që komenti i juaj të përkoj me artikullin në fjalë.
  2. Gjatë komentimit ju lutemi që ti kushtoni kujdes edhe drejtshkrimit dhe gjuhës letrare.
  3. Gjithmonë mundohuni që të përdorni një stil më të butë.
  4. Nëse nuk i përmbaheni rregullave të sipërpërmendura atëherë redaktori i ueb faqes ka të drejtë që të mos e botoj komentin tuaj.