Dürüst İlkeli Anında Haber - KOSOVAHABER

E Premte, 05 Qershor 2020

Gjysmëhëna turke shpërndan mish kurbani

E Premte 25 Shtator 2015 09:18

Gjysmëhëna turke ka vazhduar traditën për Kurban Bajram duke shpërndarë mish kurbani. Sivjet në Kosovë janë prerë 100 krerë bagëti që i janë ndarë 4 mijë e 500 familjeve turke, boshnjake e shqiptare.

Në ceremoninë e prerjes së kurbanëve kanë marrë pjesë kreu i KDTP-së dhe ministri i MAP-it, Mahir Yağcılar, ambasadorja e Turqisë, Kıvılcım Kılıç, Konsullja në Prizren, Sevin Evcit, komandanti i KFOR-it turk, Saim Bağcı, sekretarja e përgjithshme e Gjysmëhënës turke, Ayşegül Genç.

Mishi i kurbanëve do të shpërndahet në tetë qytete të Kosovës.

Ayşegül Genç me këtë rast ka theksuar se Gjysmëhëna turke ka vazhduar traditën e nisur prej vitesh në Kosovë, ku në mesin e dhuruesve sipas saj është edhe presidenti Recep Tayyip Erdogan.

Ndërsa Yagcilar ka falenderuar Gjysmëhënën turke dhe Turqinë për këtë aktivitet. 

Komento

500 Karakteriniz kaldi

Rregullat për komente

  1. Ju lutemi që të bëni përpjekje që komenti i juaj të përkoj me artikullin në fjalë.
  2. Gjatë komentimit ju lutemi që ti kushtoni kujdes edhe drejtshkrimit dhe gjuhës letrare.
  3. Gjithmonë mundohuni që të përdorni një stil më të butë.
  4. Nëse nuk i përmbaheni rregullave të sipërpërmendura atëherë redaktori i ueb faqes ka të drejtë që të mos e botoj komentin tuaj.