Dürüst İlkeli Anında Haber - KOSOVAHABER

E Hënë, 20 Shtator 2021

PUR-Prizren Underground Rap: Po përgatitemi për promovimin e albumit

E Shtunë 08 Maj 2010 12:33Grupi PUR-Prizren Underground Rap, i cili kishte fituar simpatinë e të rinjve prizrenas dhe kosovarë me këngën “Rap Business” ka sjellë edhe albumin e ri. Anëtarët e grupit, Ereni dhe Halili, në një intervistë për Kosovahaber kanë folur për aktivitetet dhe angazhimet e grupit. Ata kanë sqaruar se grupi është krijuar në mënyrë miqësore në korrik të vitit 2008, dhe se përcaktimi për rap muzikë është bërë për shkak se në Kosovë apo madje edhe në Ballkan nuk ka pas një grup që bën rap në gjuhën turke. Gjatë intervistës Ereni ka bërë të ditur se albumi i parë përmban më shumë këngë dinamike, por se në përgjithësi është i larmishëm, meqë synohet një publik më i gjerë. Sipas tij në album ka këngë për heronjtë, por edhe vepra komike, sikurse edhe të tilla që prezantojnë vlerat e Prizrenit por edhe këngë dashurie. Ndërsa Halili ka pohuar se pas pritjes së mirë të këngëve të para, grupi kishte vendosur që të vazhdoj punën dhe të publikoj albumin e parë. Në këtë album sipas tij më shumë rëndësi i janë dhënë dueteve me artistë tjerë. Në të njëjtën kohë Halili ka theksuar se në CD-në e parë ka edhe këngë në gjuhën shqipe dhe angleze, si shenjë e respektit për ekzistencën e Kosovës. Për Erenin projekti më i madh në ditët e ardhshme, mbetet prezantimi i albumit dhe se të ftuar do të jenë edhe mysafirë nga Turqia.

Komento

500 Karakteriniz kaldi

Rregullat për komente

  1. Ju lutemi që të bëni përpjekje që komenti i juaj të përkoj me artikullin në fjalë.
  2. Gjatë komentimit ju lutemi që ti kushtoni kujdes edhe drejtshkrimit dhe gjuhës letrare.
  3. Gjithmonë mundohuni që të përdorni një stil më të butë.
  4. Nëse nuk i përmbaheni rregullave të sipërpërmendura atëherë redaktori i ueb faqes ka të drejtë që të mos e botoj komentin tuaj.