Dürüst İlkeli Anında Haber - KOSOVAHABER

E Mërkurë, 21 Prill 2021

Ministria turke e Arsimit ndihmon Mamushën

E Mërkurë 18 Prill 2012 12:22

Ministria turke e Arsimit ka ndihmuar shkollën fillore "Anadolli" në Mamushë me mjete e pajisje për zhvillimin e procesit mësimor.

Nga Turqia në Mamushë janë dërguar pajisje për laboratorët e fizikës, kimisë e teknologjisë, sikurse edhe 35 kompjuterë, 30 projektorë, pastaj karriga, banka, etj. Ndihma në vlerë prej 50 mijë eurosh i është dorëzuar drejtorisë së Arsimit në Mamushë dhe drejtorit të shkollës.

Me këtë ndihmë janë krijuar kushte të duhura për zhvillimin e mësimit në shkollën ku vijojnë mësimet në gjuhën turke dhe shqipe rreth 950 nxënës.

Kryetari i komunës së Mamushës, Arif Butuc ka falenderuar ministrinë turke të Arsimit duke theksuar se edukimi i gjeneratave të reja do të mundësoj zhvillimin e hovshëm të Mamushës.

 

Komento

500 Karakteriniz kaldi

Rregullat për komente

  1. Ju lutemi që të bëni përpjekje që komenti i juaj të përkoj me artikullin në fjalë.
  2. Gjatë komentimit ju lutemi që ti kushtoni kujdes edhe drejtshkrimit dhe gjuhës letrare.
  3. Gjithmonë mundohuni që të përdorni një stil më të butë.
  4. Nëse nuk i përmbaheni rregullave të sipërpërmendura atëherë redaktori i ueb faqes ka të drejtë që të mos e botoj komentin tuaj.