Dürüst İlkeli Anında Haber - KOSOVAHABER

E Mërkurë, 21 Prill 2021

Rektori i Universitetit të Stambollit vizitoi UP-në

E Premte 20 Prill 2012 13:38

Sot, me ftesën e rektorit të Universitetit të Prishtinës, Mujë Rugova, ishte në vizite zyrtare rektori i T.C. Universitetit të Stambollit, Yunus Soylet me bashkëpunëtorë.

Delegacionit të Universitetit i është  bashkëngjitur edhe ambasadorja turke në Kosovë, Songul Ozan.

Gjate takimit u bisedua për mundësitë e bashkëpunimit në fusha të ndryshme shkencore, me theks të veçantë në implementimin e tyre.

T.C. Universiteti i Stambollit është universiteti më i vjetër i Turqisë i themeluar në vitin 1453, ku në të kanë studiuar edhe vëllezërit Frashëri, Hasan Prishtina, Hoxha Tahsini etj., prandaj tradita e këtij universiteti dëshmon edhe për seriozitetin e marrëveshjeve të nënshkruara bilaterale.

Pas takimit, rektori Mujë Rugova shtroi një drekë për të ftuarit. Lajmonline

Komento

500 Karakteriniz kaldi

Rregullat për komente

  1. Ju lutemi që të bëni përpjekje që komenti i juaj të përkoj me artikullin në fjalë.
  2. Gjatë komentimit ju lutemi që ti kushtoni kujdes edhe drejtshkrimit dhe gjuhës letrare.
  3. Gjithmonë mundohuni që të përdorni një stil më të butë.
  4. Nëse nuk i përmbaheni rregullave të sipërpërmendura atëherë redaktori i ueb faqes ka të drejtë që të mos e botoj komentin tuaj.