Dürüst İlkeli Anında Haber - KOSOVAHABER

E Mërkurë, 21 Prill 2021

Kolegët nuk e harrojnë Salih Lika'n

29 Prill 2012 13:42

Shoqata e mësimdhënësve turq të Kosovës ka organizuar një tubim përkujtimor për veteranin e ndjerë të arsimit, Salih Lika, i cili ndërroi jetë pak javë më parë.

Në tubimin përkujtimor të mbajtur në Shtëpinë Turke të Kosovës kanë marrë pjesë punëtorë arsimorë, politikanë, aktivistë dhe familjarët.

Kryetari i shoqatës së mësimdhënësve turq të Kosovës, Ferhat Dervis ka pohuar se Lika ka dhënë kontribut të madh për arsimin në gjuhën turke në Kosovë.

Ndërsa kolegu i tij shumëvjeçar,Prof. Dr. Nimetullah Hafız ka theksuar se Lika ka qenë autori i abetares së parë turke në Kosovën e pavarur dhe se ka shkruar shumë libra për nxënësit e shkollës fillore.

Edhe deputetët, Fikrim Damka dhe Müferra Şinik kanë vënë në pah rolin e rëndësishëm të Lika-së në edukimin e brezave të rinj në gjuhën turke.

'

Komento

500 Karakteriniz kaldi

Rregullat për komente

  1. Ju lutemi që të bëni përpjekje që komenti i juaj të përkoj me artikullin në fjalë.
  2. Gjatë komentimit ju lutemi që ti kushtoni kujdes edhe drejtshkrimit dhe gjuhës letrare.
  3. Gjithmonë mundohuni që të përdorni një stil më të butë.
  4. Nëse nuk i përmbaheni rregullave të sipërpërmendura atëherë redaktori i ueb faqes ka të drejtë që të mos e botoj komentin tuaj.