Dürüst İlkeli Anında Haber - KOSOVAHABER

E Mërkurë, 21 Prill 2021

Festa e Leximit kaplon të gjithë

E Shtunë 05 Maj 2012 20:58

Në organizim të shoqatës së mësimdhënësve turq të Kosovës dhe degës së KDTP-së në Prizren është mbajtur për të katërtën herë Festa e Leximit në Prizren. Programi i përgatitur nga nxënësit e klasave të para është përcjellë me interesim nga prindërit dhe mësuesit.

Festa e Leximit është shënuar në mënyrë të hareshme me program të pasur artistik. Kreu i shoqatës së mësimdhënësve turq të Kosovës, Ferhat Asikferki ka pohuar se mundi i mësuesve dallohet sot, kur nxënësit e klasave të para tashmë kanë mësuar shkrim-leximin. 

Ndërsa kryetari i degës së KDTP-së, Levent Bush ka theksuar se edukimi është çelësi i zhvillimit të komunitetit turk dhe se këtë më së miri e ka përshkruar lideri i kombit turk, Ataturku. Ai ka theksuar se KDTP-ja i ka kushtuar rëndësi edukimit në gjuhën turke në saje të cilës ëshët ruajtur identiteti i komunitetit turk në Koosvë.

Ambasadorja turke, Songul Ozan ka përkujtuar se fillimi i leximit është njëra prej etapave kryesore në jetën e njeriut dhe ka uruar të vegjlit që janë njohur me botën e shkronjave.

 

Komento

500 Karakteriniz kaldi

Rregullat për komente

  1. Ju lutemi që të bëni përpjekje që komenti i juaj të përkoj me artikullin në fjalë.
  2. Gjatë komentimit ju lutemi që ti kushtoni kujdes edhe drejtshkrimit dhe gjuhës letrare.
  3. Gjithmonë mundohuni që të përdorni një stil më të butë.
  4. Nëse nuk i përmbaheni rregullave të sipërpërmendura atëherë redaktori i ueb faqes ka të drejtë që të mos e botoj komentin tuaj.