Dürüst İlkeli Anında Haber - KOSOVAHABER

E Shtunë, 04 Korrik 2020

Rritet numri i nxënësve turq në Prishtinë

E Hënë 03 Shtator 2012 14:17

Në Prishtinë, në shkollën "Elena Gjika", e vetmja kjo ku zhvillohet mësimi në gjuhën turke, në klasën e parë janë regjistruar 26 nxënës. Në krahasim me vitin e kaluar kjo është një rritje prej 30 për qind.  

Zv.drejtori Daut Hamolar ka theksuar se është i kënaqur me interesimin e sivjemë për mësim në gjuhën turke. Ai ka pohuar se prindërit dhe fëmijët janë vetëdijesuar për dobitë e mësimit në gjuhën amtare dhe si pasojë këtë vit ka rritje prej 30 për qind në numrin e nxënësve. 

Ai ka bërë të ditur se në ditën e parë të shkollës janë shpërndarë edhe tekstet falas në gjuhën turke nga MASHT-i.

 

Komento

500 Karakteriniz kaldi

Rregullat për komente

  1. Ju lutemi që të bëni përpjekje që komenti i juaj të përkoj me artikullin në fjalë.
  2. Gjatë komentimit ju lutemi që ti kushtoni kujdes edhe drejtshkrimit dhe gjuhës letrare.
  3. Gjithmonë mundohuni që të përdorni një stil më të butë.
  4. Nëse nuk i përmbaheni rregullave të sipërpërmendura atëherë redaktori i ueb faqes ka të drejtë që të mos e botoj komentin tuaj.