Dürüst İlkeli Anında Haber - KOSOVAHABER

E Premte, 26 Shkurt 2021

UPZ po zhvillohet hap pas hapi

E Premte 07 Dhjetor 2012 13:22

Në Universitetin e Prizrenit sivjet janë hapur dy programe në gjuhën turke. E para është matematikë-informatikë kurse e dyta Fizikë-Kimi. Ndonëse janë parapara që të pranohen nga 20 studentë, ku numër është më i madh.

Pro rektorja, Nuran Malta Muhaxheri, ka pohuar se ky është orientimi i ardhshëm i UPZ-së, pra të hapen programe profesionale.

Ndërsa profesoresha Münevver Muya Yıldırım, ka pranuar vështirësitë në mbajtjen e orëve të programeve të UPZ-së e të UP-së, dhe atë brenda një ndërtese.

Edhe Muhaxheri ka pranuar se ka sfida në mbajtjen e kësaj lidhjeje UPZ-UP, që reflektohet sidomos në pagat e mësimdhënësve.  

Komento

500 Karakteriniz kaldi

Rregullat për komente

  1. Ju lutemi që të bëni përpjekje që komenti i juaj të përkoj me artikullin në fjalë.
  2. Gjatë komentimit ju lutemi që ti kushtoni kujdes edhe drejtshkrimit dhe gjuhës letrare.
  3. Gjithmonë mundohuni që të përdorni një stil më të butë.
  4. Nëse nuk i përmbaheni rregullave të sipërpërmendura atëherë redaktori i ueb faqes ka të drejtë që të mos e botoj komentin tuaj.