Dürüst İlkeli Anında Haber - KOSOVAHABER

E Marte, 11 Gusht 2020

Këshilli i Prindërve: Nuk është momenti i duhur për grevë

E Marte 28 Prill 2015 12:45

Këshilli i Prindërve të Kosovës ka reaguar lidhur me paralajmërimin e SBASHK-ut, se nesër do të fillojë greva e mësimdhënësve. Ata thonë se mos gatishmëria dhe jo serioziteti i MASHT-i, për të përmbushur obligimet ndaj mësimdhënësve është tepër shqetësuese dhe zhgënjyese por nuk është momenti i duhur për grevë.

Sipas një komunikate të KPK-së, zhvillimet e fundit në relacionin ,MASHT-- SBASHK-u është tepër shqetësues për prindërit, nxënësit dhe qytetarët e Kosovës dhe i dëmshëm për sistemin arsimor në Kosovë.

“Me gjithë arritjen e marrëveshjes së 24 Prillit në mes të Ministrisë së Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë dhe Sindikatës së Arsimit të Kosovës, siç kanë paralajmëruar Sindikalistët që nga dita e nesërme do të kemi greva të mësimdhënësve të cilave edhe nuk ju dihet fundi. Mos gatishmëria dhe jo serioziteti i MASHT-i, për të përmbushur obligimet ndaj mësimdhënësve është tepër shqetësuese dhe zhgënjyese, andaj është momenti kritik që MASHT-i dhe Qeveria e Kosovës të reflektoi pozitivisht në zgjidhjen e këtij problemi i cili është krijuar në mënyrë që kurrsesi mos te vjenderi te ndërprerja e mësimit siç është paralajmëruar. Kërkesat e vazhdueshme për grevë janë një kërcenim për nxënësit dhe prindërit dhe se çdo paralajmërim për grevë po ndikon drejtpërsëdrejti në aspektin psikologjik tek nxënësit dhe po zbehet i ter procesi mësimorë”, thuhet në komunikatë.

Këshilli i Prindërve të Kosovës kupton brengën dhe hallet e mësimdhënësve por vlerësojmë se nuk është momenti i duhur për grevë kur vetëm edhe dy javë kanë mbete deri në përfundimin e vitit shkollor për maturantët, kur po i afrohemi përfundimit të vitit shkollor dhe testit të arritshme risë dhe testit të maturës,kur pritet regjistrimi i fatosave në kasën e parë dhe atyre në klasën e dhjetë.

“ Andaj edhe njëherë i bëjmë thirrjeSBASHK-ut, që për hire të nxënësve të tërhiqen nga greva dhe të njëjtën ta prolongojnë për 1 shtatorë, kurse Qeveria të reflekton pozitivitet , sinqeritet dhe gatishmëri për përmbushjen e obligimeve ligjore financiare ndaj mësimdhënësve. Në qoftë se deri atëherë nuk përmbushen këto obligime Këshilli i Prindërve dhe prindërit në përgjithësi do të solidarizohen me mësimdhënësit”, thuhet në komunikatë.

Komento

500 Karakteriniz kaldi

Rregullat për komente

  1. Ju lutemi që të bëni përpjekje që komenti i juaj të përkoj me artikullin në fjalë.
  2. Gjatë komentimit ju lutemi që ti kushtoni kujdes edhe drejtshkrimit dhe gjuhës letrare.
  3. Gjithmonë mundohuni që të përdorni një stil më të butë.
  4. Nëse nuk i përmbaheni rregullave të sipërpërmendura atëherë redaktori i ueb faqes ka të drejtë që të mos e botoj komentin tuaj.