Dürüst İlkeli Anında Haber - KOSOVAHABER

E Diel, 31 Maj 2020

Provimit të maturës do t’i nënshtrohen 32 mijë maturantë

E Enjte 07 Maj 2015 10:05

Kryetari i Komisionit Qendror Shtetëror e Maturës, Azem Guri, në një prononcim për Telegrafin ka sqaruar se, gjatë këtij viti, provimit shtetëror të maturës do t’i nënshtrohen rreth 32 mijë maturantë.

Ai ka theksuar se 28 mijë maturantë janë të rregullt në sistem, ndërsa pjesa tjetër janë maturantë të cilët nuk e kanë kaluar provimin gjatë viteve të mëparshme.

“Provimi shtetëror i maturës, do të mbahet më 6 qershor, pjesa e parë, ndërsa më 20 qershor, pjesa e dytë. Në pjesën e parë maturantët do tu nënshtrohem testeve nga lëndët e përgjithshme, ndërkaq në pjesën e dytë, ata do t’iu nënshtrohen testeve nga lëndët zgjedhore”, ka theksuar Guri.

Ai më tutje ka sqaruar se projektligji i cili parasheh që pragu i kalueshmërisë, të shndërrohet në prag ta arritshmërisë, për provimin shtetëror të maturës është në duart e deputetëve të Kosovës.

“Nëse deri në fund të majit kalon ky projektligj, kjo gjeneratë e maturantëve do t’i nënshtrohet provimit me pragun e ri, atë të arritshmërisë. Sa i përket përgatitjeve për provimin e maturës, jemi duke i kontaktuar drejtorët e të gjitha shkollave, sepse jemi të fokusuar që çështjen e administrimit (si pikë të dobët) ta fuqizojmë më tepër”, ka shtuar Guri. /Telegrafi/

Komento

500 Karakteriniz kaldi

Rregullat për komente

  1. Ju lutemi që të bëni përpjekje që komenti i juaj të përkoj me artikullin në fjalë.
  2. Gjatë komentimit ju lutemi që ti kushtoni kujdes edhe drejtshkrimit dhe gjuhës letrare.
  3. Gjithmonë mundohuni që të përdorni një stil më të butë.
  4. Nëse nuk i përmbaheni rregullave të sipërpërmendura atëherë redaktori i ueb faqes ka të drejtë që të mos e botoj komentin tuaj.