Dürüst İlkeli Anında Haber - KOSOVAHABER

E Marte, 26 Maj 2020

SBASHK kërcënon me grevë nëse nuk përmbushen kërkesat e tyre

E Hënë 31 Gusht 2015 13:38

Kryetari i Sindikatës së Bashkuar për Arsim Shkencë dhe Kulturë (SBASHK), Rrahman Jasharaj, ka shprehur pakënaqësinë e tij lidhur me situatën në arsim, duke thënë se edhe ky vit i ri shkollor po fillon pa kontrata individuale, kolektive të mësimdhënësve, pa sigurimin e 70 përqindëshit të udhëtimit për mësimdhënësit, si dhe pa tri paga e para të pensionistëve.

Ai ka kërkuar nga ministri i Arsimit, Arsim Bajrami, një takim në të cilin do të ketë dialog lidhur me kërkesat e tyre. Sipas tij, nëse nuk arrihet ndonjë marrëveshje, atëherë SBASHK do të marrë masa të shtrënguara, duke mos përjashtuar edhe greva.

Jasharaj ka kërkuar nga ministri i Punës, Arban Abrashi, që të definohet çështja e mësimdhënësve të viteve 90 dhe 99.

Komento

500 Karakteriniz kaldi

Rregullat për komente

  1. Ju lutemi që të bëni përpjekje që komenti i juaj të përkoj me artikullin në fjalë.
  2. Gjatë komentimit ju lutemi që ti kushtoni kujdes edhe drejtshkrimit dhe gjuhës letrare.
  3. Gjithmonë mundohuni që të përdorni një stil më të butë.
  4. Nëse nuk i përmbaheni rregullave të sipërpërmendura atëherë redaktori i ueb faqes ka të drejtë që të mos e botoj komentin tuaj.