Dürüst İlkeli Anında Haber - KOSOVAHABER

E Enjte, 25 Shkurt 2021

Bajrami vizitoi maturantët në dy qendra testimi

E Shtunë 05 Shtator 2015 16:05

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MASHT), Arsim Bajrami ka vizituar sot maturantët, të cilët i janë nënshtruar pjesës së dytë të Provimit të Maturës Shetërore (afati i gushtit), në dy qendra të testimit në Deçan.

Gjatë vizitës në gjimnazin “Vëllezërit Frashëri” dhe në shkollën e mesme teknike “Tafil Kasumaj”, ministri Bajrami iu ka uruar maturantëve suksese në Provimin e Maturës, ndërsa, ka theksuar se rezultatet do të shpallen me kohë, në mënyrë që ata të kenë mundësi të aplikojnë për regjistrim në universitete në afatin e dytë.

Ministri ka përmendur faktin se MASHT e ka prioritet ngritjen e cilësisë dhe në këtë drejtim ka përmendur punën që po bëhet për trajnimin e vazhdueshëm të mësimdhënësve dhe të drejtorëve për një menaxhim të mirë. Ministri tha se do të fillojë pilotimi i projektit të digjitalizimit të shkollave, projekt i cili mundëson kalimin nga shkolla klasike në shkollë moderne.

Bajrami, me këtë rast, përgëzoi administruesit për menaxhim të suksesshëm të Provimit të Maturës, i cili sivjet po zhvillohet në hapësira të vogla, pra në klasa, ndërsa tha se vitin e ardhshëm do të ketë ridizajnim të Maturës.

Ministri Bajrami gjatë vizitës në shkollën e mesme teknike “Tafil Kasumaj”, ka vizituar laboratoret e kësaj shkolle.

Më pas, ministri ka marrë pjesë edhe në përurimin e librit me poezi “Sikur të isha arkitekt”, te nxënësit të klasës së gjashtë të shkollës fillore “Lidhja e Prizrenit” të Deçanit, Erjon Hadërgjonaj., ku theksoi se MAShT do të mbështesë gjithmonë talentët e rinj.

Ndërsa, Komisioni Qendror Shtetëror i Maturës konfirmon se testet janë shpërndarë me kohë në të gjitha qendrat e testimit në gjithë Kosovën dhe gjithçka është duke shkuar në rregull.

Në afatin e gushtit, Provimit të Maturës Shetërore i janë nënshtruar rreth 16 mijë maturantë në 162 qendra të testimit. Testi përmbanë 80 pyetje nga lëndët e afërta me profesionit dhe është përgatitur në gjuhën shqipe, turke, boshnjake dhe serbe dhe testimi zgjatë 180 minuta.

Komento

500 Karakteriniz kaldi

Rregullat për komente

  1. Ju lutemi që të bëni përpjekje që komenti i juaj të përkoj me artikullin në fjalë.
  2. Gjatë komentimit ju lutemi që ti kushtoni kujdes edhe drejtshkrimit dhe gjuhës letrare.
  3. Gjithmonë mundohuni që të përdorni një stil më të butë.
  4. Nëse nuk i përmbaheni rregullave të sipërpërmendura atëherë redaktori i ueb faqes ka të drejtë që të mos e botoj komentin tuaj.