Dürüst İlkeli Anında Haber - KOSOVAHABER

E Enjte, 19 Maj 2022

Srpska pengon procedimin e Ligjit të Arsimit për në Kuvend

E Mërkurë 09 Shtator 2015 11:29

Qeveria e Kosovës nuk ka arritur që ta procedojë për në Kuvend projektligjin për Arsimin e Lartë për shkak të kundërshtimeve që erdhën për këtë ligj nga ministrat e Listës Serbe.

Ministri i Administrimit të Pushtetit Lokal, Ljubomir Mariq, në mbledhjen e sotme të ekzekutivit ka kërkuar shtyerjen e këtij ligji me pretekstin se nuk janë konsultuar sa duhet serbët për universitetin e Mitrovicës Veriore.

Me gjithë se fillimisht ministri i Arsimit, Arsim Bajrami nuk u pajtua me këtë shtyrje, por më vonë me vendim të kabinetit qeveritar diskutimi për këtë projektligj u shty për 2 javë, njofton Klan Kosova. 

Komento

500 Karakteriniz kaldi

Rregullat për komente

  1. Ju lutemi që të bëni përpjekje që komenti i juaj të përkoj me artikullin në fjalë.
  2. Gjatë komentimit ju lutemi që ti kushtoni kujdes edhe drejtshkrimit dhe gjuhës letrare.
  3. Gjithmonë mundohuni që të përdorni një stil më të butë.
  4. Nëse nuk i përmbaheni rregullave të sipërpërmendura atëherë redaktori i ueb faqes ka të drejtë që të mos e botoj komentin tuaj.