Dürüst İlkeli Anında Haber - KOSOVAHABER

E Premte, 14 Maj 2021

Kosova është e gatshme të arrestojë të dyshuarit e Speciales

E Mërkurë 12 Gusht 2015 08:06

Ministri i Punëve të Brendshme, Skënder Hyseni, ka mbajtur konferencë për shtyp, ku ka folur për gjendjen e sigurisë në vend.

Ekstremizmi i dhunshëm, terrorizmi, pjesëmarrja në luftëra të huaja si dhe gatishmëria e policisë për zbatimin e urdhrave të prokurorëve të Gjykatës Speciale për të arrestuar të dyshuarit e kësaj gjykate kanë qenë disa prej temave që ai ka prekur.

Ndërsa sa i përket themelimit të dhomave të veçanta të Gjykatës Speciale ai ka shtuar se organet e rendit janë të gatshme që të marrin përgjegjësi, shkruan zëri.

“Institucionet e Kosovës janë të gatshme t’i marrin përgjegjësit dhe obligimet, më konkretisht Policia e Kosovës do ta bëjë zbatimin e urdhrave të prokurorëve nga kjo gjykatë për ti arrestuar të dyshuarit e kësaj gjykate”, ka thënë ministri Hyseni.

Ai foli edhe për aplikimin e Kosovës në organizatën e Interpolit, ku theksoi së çështja është duke u shqyrtuar.

Hyseni tha se institucionet kosovare presin një vlerësimin pozitiv sa i përket udhërrëfyesit për liberalizimin e vizave, që pritet të ndodhë në muajin shtator nga institucionet e Bashkimit Evropian.

Komento

500 Karakteriniz kaldi

Rregullat për komente

  1. Ju lutemi që të bëni përpjekje që komenti i juaj të përkoj me artikullin në fjalë.
  2. Gjatë komentimit ju lutemi që ti kushtoni kujdes edhe drejtshkrimit dhe gjuhës letrare.
  3. Gjithmonë mundohuni që të përdorni një stil më të butë.
  4. Nëse nuk i përmbaheni rregullave të sipërpërmendura atëherë redaktori i ueb faqes ka të drejtë që të mos e botoj komentin tuaj.