Dürüst İlkeli Anında Haber - KOSOVAHABER

E Premte, 14 Maj 2021

Ligjet për Specialen, i shkojnë presidentes

E Enjte 13 Gusht 2015 13:42

Ligjet e miratuara në Kuvendin e Kosovës që kanë të bëjnë me Gjykatën Speciale, i janë përcjellë Zyrës së Presidentes gjatë ditës së djeshme.

Kjo konfirmohet për radio Dukagjinin nga Presidenca e Kosovës përmes një përgjigje elektronike.

Presidentja, thuhet më tej në përgjigje do të veprojë në përputhje me ligjet dhe Kushtetutën e Kosovës dhe në përputhje me rrethanat e reja ligjore të krijuara ndërkohë.

Ligji për Dhomat e Specializuara dhe Zyrën e Prokurorit të Specializuar dhe Ligji për Mbrojtjen Juridike dhe mbështetjen financiare të Personave të Akuzuar Potencialë në proceset gjyqësore pranë dhomave të specializuara u miratuan nga Kuvendi i Kosovës në procedurë të shpejtë në ditën e miratimit të amendamenteve kushtetuese që kanë të bëjnë me themelimin e Gjykatës Speciale dhe presin dekretimin e presidentes.

Kushtetuta e Republikës së Kosovës i jep presidentes tetë ditë afat që t’i dekretojë apo refuzojë.

Tri partitë opozitare, Lëvizja Vetëvendosje, Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës dhe Nisma për Kosovën, kanë dorëzuar në Gjykatën Kushtetuese për shqyrtim lëndën, e cila ka në përbërje kontestimin e procedurave për riprocedim dhe votim të amendamentit 24 për Gjykatën Speciale.

Komento

500 Karakteriniz kaldi

Rregullat për komente

  1. Ju lutemi që të bëni përpjekje që komenti i juaj të përkoj me artikullin në fjalë.
  2. Gjatë komentimit ju lutemi që ti kushtoni kujdes edhe drejtshkrimit dhe gjuhës letrare.
  3. Gjithmonë mundohuni që të përdorni një stil më të butë.
  4. Nëse nuk i përmbaheni rregullave të sipërpërmendura atëherë redaktori i ueb faqes ka të drejtë që të mos e botoj komentin tuaj.