Dürüst İlkeli Anında Haber - KOSOVAHABER

E Premte, 14 Maj 2021

15 shtete lobojnë për në UNESCO

E Premte 14 Gusht 2015 08:41

Është një grup prej 15 shteteve që po punojnë ngushtë me Prishtinën zyrtare, që Republika e Kosovës të anëtarësohet në UNESCO. Kështu ka deklaruar zëvendësministri i Punëve të Jashtme, Petrit Selimi, i cili pranon se në mesin e këtyre shteteve janë edhe ato të Quint-it dhe disa shtete më të fuqishme nga Evropa, Azia, Afrika dhe Amerika.

Në një intervistë dhënë “Zërit”, Selimi thotë se faza e parë kaluese është tetori i këtij viti, kur do të mblidhet Bordi Ekzekutiv i UNESCO-s, ku shumica duhet të votojnë “Pro” Kosovës, që më pas në muajin nëntor të votohet në Konferencën e Përgjithshme që Kosova të bëhet anëtare e kësaj organizate.

Por, hendikep për Kosovën, sipas Selimit, është mospjesëmarrja e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, e cila ka hequr dorë nga vota e saj në Konferencën e Përgjithshme.

Sidoqoftë, Selimi, bën të ditur se Kosova ka tetë muaj që po lobon me delegacione të ndryshme, prej të cilave 195 i ka kontaktuar. /Zëri/

Komento

500 Karakteriniz kaldi

Rregullat për komente

  1. Ju lutemi që të bëni përpjekje që komenti i juaj të përkoj me artikullin në fjalë.
  2. Gjatë komentimit ju lutemi që ti kushtoni kujdes edhe drejtshkrimit dhe gjuhës letrare.
  3. Gjithmonë mundohuni që të përdorni një stil më të butë.
  4. Nëse nuk i përmbaheni rregullave të sipërpërmendura atëherë redaktori i ueb faqes ka të drejtë që të mos e botoj komentin tuaj.