Dürüst İlkeli Anında Haber - KOSOVAHABER

E Mërkurë, 21 Prill 2021

Turqia, përkrahëse e pa rezervë e prosperitetit në Kosovë

E Marte 01 Shtator 2015 13:12

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Kosovës, Kadri Veseli, ka takuar sot ambasadoren e re të Republikës së Turqisë në Kosovë, Kivilcim Kiliç.

Në takim u diskutua për marrëdhëniet e shkëlqyera midis të dy vendeve, me gatishmëri të thellimit të tyre.
Duke e uruar znj. Kiliq për detyrën e saj të re në krye të misionit diplomatik turk në Prishtinë, kryetari Veseli theksoi rëndësinë e bashkëpunimit ndërmjet Kosovës dhe Turqisë dhe shtroi nevojën e forcimit e të zgjerimit të tij të mëtejshëm, në interes të të dy vendeve.

Ambasadorja Kiliç, nga ana e saj, theksoi se Turqia ishte dhe do të mbetet përkrahëse e pa rezervë e prosperitetit në Kosovë, ndërsa vuri në dukje se bashkëpunimi ekonomik mund të jetë edhe më intensiv, ngase ka mundësi reale të rritjes së vëllimit të këmbimit tregtar dhe segmentit prodhues me interes të dyanshëm.
Kryekuvendari Veseli, theksoi se mirëpret thellimin e bashkëpunimit në të gjitha nivelet me Turqinë, duke vënë në pah prioritetet e vendit, si: punësimin e të rinjve, ngritjen e mirëqenies së qytetarëve dhe thellimin e bashkëpunimit rajonal, në funksion të rrugëtimit të përbashkët euro-atlantik.

 

Komento

500 Karakteriniz kaldi

Rregullat për komente

  1. Ju lutemi që të bëni përpjekje që komenti i juaj të përkoj me artikullin në fjalë.
  2. Gjatë komentimit ju lutemi që ti kushtoni kujdes edhe drejtshkrimit dhe gjuhës letrare.
  3. Gjithmonë mundohuni që të përdorni një stil më të butë.
  4. Nëse nuk i përmbaheni rregullave të sipërpërmendura atëherë redaktori i ueb faqes ka të drejtë që të mos e botoj komentin tuaj.