Dürüst İlkeli Anında Haber - KOSOVAHABER

E Mërkurë, 03 Mars 2021

Kosova i kërkon angazhim Serbisë për të zhdukurit

E Marte 08 Shtator 2015 15:40

Krerët e shtetit ë Kosovës vlerësojnë se informatat për personat e zhdukur gjatë luftës së fundit në Kosovës, qëndrojnë tek Serbia.

Sipas tyre procesi për zbardhjen e fatit të personave të zhdukur nuk mund të çohet përpara pa angazhimin dhe gatishmërinë e Serbisë në këtë çështje.
Udhëheqës të shtetit të Kosovës, përfaqësuesit e BE-së në Kosovës, ekspertë të mjekësisë ligjore dhe përfaqësues të shtetit të Holandës u mblodhën sot në një konferencë të nivelit të lartë në Prishtinë” Persona të Zhdukur-Mënyra Përpara”, projekt i financuar nga BE dhe zbatuar nga Universiteti i Helsinkit në Finlandë.
E Pranishme në konferencë ishte edhe Presidentja e vendit Atifete Jahjaga, e cila tha se është e pamundur që të ketë një bashkëpunim të mirëfilltë pa gatishmërinë e Serbisë që të tregoj se ku janë trupat e zhdukur të shqiptarëve.
Ndërsa ministri i Drejtësisë Hajredin Kuçi tha se informatat më të mëdha për të zhdukurit janë në Serbi e që kjo e fundit shpeshherë nuk ka bashkëpunuar në këtë proces.
Kuçi tha se sfidë në këtë çështje mbetet informacioni i besueshëm. Sipas tij duhet bërë presion mbi Serbinë dhe të ketë angazhim vendor dhe ndërkombëtar për të zbardhur fatin e personave të pagjetur./KosovaPress/

Komento

500 Karakteriniz kaldi

Rregullat për komente

  1. Ju lutemi që të bëni përpjekje që komenti i juaj të përkoj me artikullin në fjalë.
  2. Gjatë komentimit ju lutemi që ti kushtoni kujdes edhe drejtshkrimit dhe gjuhës letrare.
  3. Gjithmonë mundohuni që të përdorni një stil më të butë.
  4. Nëse nuk i përmbaheni rregullave të sipërpërmendura atëherë redaktori i ueb faqes ka të drejtë që të mos e botoj komentin tuaj.