Dürüst İlkeli Anında Haber - KOSOVAHABER

E Enjte, 19 Maj 2022

Kosova e barabartë në OKB

E Mërkurë 30 Shtator 2015 09:47

Sipas alfabetit, Kosova është ulur afër Kuvajtit në pjesëmarrjen e saj në Samitin e Liderëve Botërorë për luftën Anti-Terror.

Kryeministri i Kosovës, Isa Mustafa shihet pranë Emirit të Kuvajtit Amir Sheikh Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah. Pas kryeministrit qëndron ministri i jashtëm, Hashim Thaçi.

Liderët shtetërorë të Kosovës morën pjesë në këtë samit me ftesë të organizatorit – Presidentit amerikan Barack Obama.

Rusia e kundërshtoi ashpër praninë e Kosovës si shtet në ndërtesën e OKB-së, kurse Serbia tashmë i ka nisur notë proteste OKB-së. 

Nota e protestës është dërguar në bashkëpunim me ministrin e jashtëm serb, Ivica Daçiq, dhe krejt kjo për shkak se Kosova morri pjesë në samitin anti-terror në ndërtesën e OKB-së.

Zyrtarët e huaj kanë bërë të ditur se takimi ka qenë i organizuar nga SHBA-ja, prandaj edhe është ftuar Kosova, por sërish Serbia ka protestuar ndaj kësaj.

Komento

500 Karakteriniz kaldi

Rregullat për komente

  1. Ju lutemi që të bëni përpjekje që komenti i juaj të përkoj me artikullin në fjalë.
  2. Gjatë komentimit ju lutemi që ti kushtoni kujdes edhe drejtshkrimit dhe gjuhës letrare.
  3. Gjithmonë mundohuni që të përdorni një stil më të butë.
  4. Nëse nuk i përmbaheni rregullave të sipërpërmendura atëherë redaktori i ueb faqes ka të drejtë që të mos e botoj komentin tuaj.